Emotionele Van 't Schip over start bij Ajax: "Daan stimuleerde me"

John van 't Schip volgde Maurice Steijn op als trainer van Ajax en deed dat op een zeer bijzonder moment. Vlak na het overlijden van zijn grote liefde, Daniëlle van 't Schip, hielp hij zijn 'tweede liefde' uit de put en probeert hij dit seizoen in Amsterdam nog te redden.

Dat is niet alleen een helse klus binnen de lijnen, maar pleegt ook een aanslag op de emotionele toestand bij de oefenmeester. Zijn vrouw overleed op 55-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker, maar had niets liever gewild dan hoe de huidige situatie nu is. "Ze zei: Ik ben er hoe dan ook bij. In levenden lijve of met een videoverbinding vanaf mijn ziekbed. En als ik er onverhoopt niet meer ben, dan ben ik er daarboven toch. Daniëlle wilde dat we ook na haar dood het leven zouden vieren", aldus een geëmotioneerde Van 't Schip.

Uit het oog, maar zeker niet uit het hart. Dat is wat de interim-manager nogmaals benadrukt in gesprek met het medium. "Ik denk elke seconde van de dag aan Daan. Ze zit in mijn lichaam, in mijn systeem. Ik mis iets wat er veertig jaar is geweest: maatjes zijn en samen dingen doen. Het is gewoon heel ongezellig. Als ik thuiskom is het leeg. En als er wel mensen zijn, dan voelt het leeg."

Sportieve aspect

De laatste twee Ajax-wedstrijden was de 59-jarige Nederlander niet aanwezig bij Ajax, want hij stapte op het vliegtuig richting Australië om de bruiloft van zijn zoon bij te wonen. "Daan stimuleerde me ook terug te gaan naar Ajax. Dat is je tweede liefde, je kent de mensen, bent daar opgegroeid en het is goed voor je. Ze keek al verder dan haar dood, vond dat ik verder moest en vroeg me of het beter was thuis te zitten of me vol op mijn passie te storten. Dat laatste zou me helpen in mijn rouwproces. Ik focus me op Ajax, maar vooral op mijn kinderen, overige familie en vrienden. Zij zijn mijn uitgangspunt, mijn basis en dat voelt heel fijn", besluit Van 't Schip.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers