Nog steeds geen nieuwe technisch directeur gevonden in Amsterdam, maar Van der Sar houdt vertrouwen in grote naam

Nog een maand heeft Edwin van der Sar de tijd om een nieuwe technisch directeur te vinden. Een maand geleden beloofde de oud-doelman bij talkshow Rondo dat hij twee maanden later een nieuwe technisch directeur zou hebben. Ondertussen is er al een maand voorbij en lijkt het er nog niet op dat er op korte termijn een nieuw persoon wordt aangesteld voor de functie. 

Dat er snel een nieuwe technisch directeur moet worden gevonden is van groots belang. De competitie loopt over iets meer dan twee maanden op zijn eind en er is nog veel onduidelijkheid over de trainerspositie voor het seizoen 2023/'24. Dankzij interim-trainer John Heitinga, die het stokje overnam van de ontslagen Alfred Schreuder, is de rust voor even wedergekeerd in Amsterdam met zes overwinningen op rij in de Eredivisie. Ajax wil volgend seizoen weer actief zijn op het hoogste niveau in Europa. Wellicht dat er nog enkele spelers bij moeten gaan komen. Twee weken geleden werden de Amsterdammers nog roemloos uitgeschakeld door Union Berlin in de tussenronde van de Europa League.

In de afgelopen weken werd Liverpool-directeur Julian Ward gelinkt aan Ajax, maar tot een aanstelling heeft het nog niet geleid. Wel is de intersse in de 41-jarige Engelsman nog steeds aanwezig. Vanaf 2012 is Ward actief bij Liverpool. Met de grootmacht behaalde de directeur grote successen, met onder andere de winst van de Champions League. Ward vertrekt per 1 juli bij Liverpool en dus lijken de deuren naar Ajax wagenwijd op te staan.