Ontwikkeling Jahanbakhsh valt op: "Als hij dit niveau kan vasthouden, is het wel echt een verrijking"

Feyenoord staat bovenaan in de Eredivisie en speelt onder leiding van trainer Arne Slot attractief voetbal. Onder andere Alireza Jahanbakhsh maakte in de eerste seizoenshelft geen indruk op Het Legioen, maar wilde zich gaan bewijzen en laten zien aan het publiek. Hij heeft zeker stappen gezet, aldus analist Wim Kieft.

"Jahanbakhsh heb ik best wel vaak bekritiseerd, maar na de winterstop zie je toch wel dingen waarvan je denkt: als hij dit niveau kan vasthouden, is het wel echt een verrijking: , geeft de voormalig voetballer toe in Koffie met Kieft. Oussama Idrissi is inmiddels ook neergestreken in Rotterdam-Zuid en weet nog niet te imponeren, maar de ex-international gunt hem nog meer tijd. "Normaal gesproken vind ik Idrissi een hele goede speler, alleen die is net voor de winterstop weer geblesseerd geraakt."

Feyenoord kan door het winnen van De Klassieker een goede stap zetten richting de landstitel, want bij een winstpartij in De Kuip komen de Rotterdammers op acht punten los van rivaal Ajax. Kieft denkt echter dat het nog te vroeg is om te spreken van een beslissing na zeventien duels. "We zitten pas op de helft. Door het WK zie je dat de eerste competitieronde moeizaam gaat, je wilt het liefst goed beginnen en het resultaat is dan vaak heilig. Als Ajax verliest worden het acht punten, maar als er nog zeventien wedstrijden zijn heb je die punten ook zo weer verspeeld."