Koeman verklaart passeren Cillessen: "Gewoon voor de drie beste keepers gekozen"

Ronald Koeman heeft zaterdagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het Nations League-duel met Kroatië tekst en uitleg gegeven over het niet selecteren van Jasper Cillessen. Het Nederlands elftal is nog geen gesloten boek voor de doelman van NEC Nijmegen, benadrukt de bondscoach van Oranje.

Voor de Nations League Finals geeft Koeman de voorkeur aan Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford) en Andries Noppert (SC Heerenveen). De keuzeheer van het Nederlands elftal wil niet spreken van een definitieve breuk met Cillessen. "Nee, dat klopt niet. We hebben nu gewoon voor de drie beste keepers gekozen. In het nieuwe seizoen gaan we weer kijken. We hebben nu niet gekozen voor Jasper vanwege zijn vorm".

Noppert maakte onlangs zijn rentree onder de lat na zijn liesblessure, die hem vier maanden aan de kant hield. Hoewel 'De Toren van Joure' sindsdien pas drie wedstrijden keepte, heeft Koeman hem gewoon opgeroepen. "We hebben altijd contact gehouden met Andries. We wisten dat hij de laatste wedstrijden van het seizoen zou gaan keepen. Het was nog afwachten of ze de play-offs zouden halen, en dus nog twee wedstrijden zou spelen. Dat paste in mijn plaatje".

"In maart was hij geblesseerd, anders had hij er ook bij gezeten en misschien ook wel gespeeld. Nu vonden we dat hij bij de drie beste hoort. Ik heb ook vernomen dat Noppert een geweldige gozer is voor in de groep. Het belangrijkste is de keeper Andries Noppert. Die hoort bij de besten", aldus Koeman, die nog niet wil verklappen wie woensdag tegen Kroatië onder de lat verschijnt.