Leeds United zet haar zinnen op deze Oranje-international

Nu het WK voorbij is maken we ons op voor de wintertransfer-periode. De geruchtenmachine draait op volle toeren. De Oranje-internationals zijn daarbij een favoriet onderwerp van gesprek. Deze keer is Noa Lang onderwerp van gesprek in de Engelse pers. Zij melden dat Leeds United vol voor de linksbuiten, die nu nog voor Club Brugge gaat.

Leeds United wil 'Gakpo-scenario' voorkomen

Leeds United volgt Lang al sinds 2021, maar twijfelde tot nu toe. Diezelfde twijfel hadden ze rondom Cody Gakpo die nu onbetaalbaar geworden is. Volgens Engelse media wil Leeds United dit scenario voorkomen en Lang nog deze winter weghalen bij Club Brugge. De transfersom die men wil bieden is naar verluid 30 miljoen Pond (zo'n  35 miljoen euro). Dat lijkt een goede deal, want volgens het doorgaans betrouwbare Transfermarkt.nl is de marktwaarde van Noa Lang 15 miljoen euro. Aan de andere kant heeft Club Brugge een luxe positie. Lang staat nog onder contract tot de zomer van 2025. Bovendien zouden West Ham en Liverpool ook in de markt zijn.

Noa Lang in cijfers

De aanvaller van Club Brugge is pas 23 en scoorde dit jaar vier goals in 16 duels. Daarnaast gaf hij drie beslissende assists. Daarmee zet hij zijn goede serie van vorig seizoen voort. Toen maakte hij negen doelpunten en 15 assists in 48 wedstrijden. In Nederland kwam hij via de Feyenoord- en Ajax jeugd uit bij de Ajax-selectie waarna hij verhuurd werd aan FC Twente en vervolgens Club Brugge. In de zomer van 2021 nam Club Brugge de speler voor 6 miljoen euro over van Ajax terwijl zijn marktwaarde toen op 22 miljoen euro geschat werd. Daarmee lijkt Club Brugge bij verkoop op een forse winst te kunnen rekenen. Of de transfer doorgaat zal blijken. Noa Lang zal in ieder geval zijn knappe vriendin moeten overtuigen.

Feyenoord-doelman vertrekt