Ruzie bij Genoa over rol Lasse Schöne: Deen niet ingeschreven door technisch directeur, trainer is het oneens

Er is ruzie ontstaan bij Genoa. De Serie A-club heeft daags na het sluiten van de transfermarkt middenvelder Lasse Schöne niet ingeschreven voor de competitie. De oud-Ajacied kan daardoor tot de winterstop niet in actie komen. Trainer Roland Maran is woedend en wil de Deen alsnog op de lijst hebben.

Schöne kon deze zomer rekenen op de interesse van onder meer Fiorentina en FC Kopenhagen. Laatstgenoemde moest afhaken toen ze Europa League misliepen. Vorige week werd er in Genoa nog gesproken over de rol van Schöne. "De algemeen directeur gaf aan dat hij Lasse het liefste in de basis zag spelen, maar de nieuwe technisch directeur denkt daar anders over", zegt zaakwaarnemer Revien Kanhai. "Hij had zijn eigen aankopen verricht en gaf aan dat het lastig zou worden voor Lasse om in de basis te starten. Dat kan, maar Lasse heeft ervaring met knokken voor zijn plek, dus we namen verschillende opties door."

Zo is er nog contact geweest met Ajax, maar zij gaven aan voor Davy Klaassen te gaan deze zomer. "We hebben vorige week aangegeven dat Lasse zich bij Genoa terug wil knokken in de basis", gaat Kanhai verder. "Allebei de directeuren stemden hiermee in. Gisteravond hoorden we ineens dat hij door de technisch directeur niet op de spelerslijst is geplaatst voor de Serie A. Lasse heeft daarna contact gehad met de trainers, die hem er graag bij willen hebben, maar ze gaven aan dat de technisch directeur dit niet wil."

"Hij is waarschijnlijk bang voor de sterke invloed van Lasse binnen de selectie. Die was de laatste weken al voelbaar. Het is schandalig dat ze ons niet voor het einde van de window hebben geïnformeerd", zegt een boze Kanhai. "Dan hadden we in alle rust het contract kunnen ontbinden en een nieuwe club kunnen zoeken. Er waren genoeg gegadigden. Het is triest hoe ze met Lasse omgaan. Afgelopen seizoen heeft hij bijna alles gespeeld en degradatie voorkomen met een matige selectie. En dan nu dit! Hier is het laatste woord nog niet over gezegd."

Schöne heeft nog een contract tot medio 2021 in Italië, waar hij tot dusver 34 officiële duels speelde.