Nieuwe FIFA ranglijst: Argentinië geen kampioen, Nederland stijgt

Op 22 december kwam de nieuwe FIFA-ranglijst online. Deze is verrassend, want hij wijkt erg af van de WK-stand. Het goede nieuws is dat Nederland is gestegen. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen op een rij.

Dit is de nieuwe top 5 van de FIFA Ranking

Per 22 december ziet de nieuwe top 5 er als volgt uit (tussen haakjes zie je de stand bij de voorlaatste ranking op 6 oktober 2022).

  1. Brazilië (1)
  2. Argentinië (3)
  3. Frankrijk (4)
  4. België (2)
  5. Engeland (5)

Waar staat Nederland op de FIFA-ranking?

Het Nederland elftal valt op de FIFA ranking per 22 december nog net buiten de top 5 met een zesde plaats. Dit is een stijging met twee plaatsen ten opzichte van 6 oktober 2022.

Wat is de FIFA-ranking van Marokko en Kroatië?

De nummers drie en vier van het WK komen op de meest recente FIFA-ranking beduidend lager uit. Kroatië steeg van plaats 12 naar plaats 7 en Marokko steeg op de FIFA-ranking van plaats 22 naar plaats 11 en maakte daarmee van de (troost)finalisten de grootste sprong. 

De eerst volgende keer dat Nederland aan haar FIFA-ranking kan werken is tijdens eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2024. Deze staat in de agenda voor 24 maart 2023. Hier zie je de hele speelkalender voor Oranje in 2023.