Ajax ziet Álvarez terugkeren: "Hij brengt wat extra's, wat gif"

Edson Álvarez is zondag weer van de partij bij Ajax. De Mexicaanse middenvelder was afgelopen zondag geschorst, na zijn tiende gele kaart van het seizoen. In de finale van de KNVB Beker kan trainer John Heitinga weer beschikken over zijn verdedigende middenvelder. 

"Edson (Álvarez, red) is een van onze leiders. Hij brengt wat extra's, alleen al in een bepaald gif dat hij op de mat legt. We zijn blij dat hij weer fit is. je moet een over-mijn-lijk-mentaliteit hebben", stelt Heitinga. Ook aanvoerder Dusan Tadic is blij met de terugkeer van de Mexicaan: "Hij is erg belangrijk voor ons. Hij speelt al jaren bij Ajax, geeft ons karakter en brengt de juiste mentaliteit."

"Dat hebben we nodig. We hebben hem echt gemist de afgelopen wedstrijd", vervolgt de Ajax-aanvoerder zijn betoog. "Hij zal op zijn best zijn en het team helpen zondag." In de halve finale liet de Mexicaan zijn een echte leider te zijn binnen de Amsterdamse selectie. Op het veld riep hij de ploeg bij zich en sprak hij zijn teamgenoten toe: "Normaal doen we dat niet en het was ook niet afgesproken. Het kwam op een natuurlijke manier. Het was goed dat hij dat deed", stelt Tadic.

Ook interessant