Van der Gijp sloopt PSV'er: "Dat niveau heeft hij bij lange na niet"

René van der Gijp heeft zich tijdens een nieuwe aflevering van Vandaag Inside uitgelaten over Joey Veerman. De middenvelder van PSV moest het flink ontgelden bij de oud-speler van de Eindhovenaren, die liet blijken niet onder de indruk te zijn van Veerman.

"Hij heeft nu tegen Arsenal en Frankrijk gespeeld. Ik hoop dat hij gezien heeft wat er nodig is om op dat niveau te komen, want daar is hij nu bij lange na niet", stelt Van der Gijp. "Tegen die ploegen heeft hij in ieder geval gemerkt hoe het is om een grote voetballer te zijn. Veerman heeft in potentie wel meer dan Donny van de Beek. Het is ook een elegantere voetballer om naar te kijken. Maar als hij niet in alle aspecten verbetert, dan blijft hij gewoon speler van PSV."

De analist komt ook met wat tips voor de middenvelder. "Als ik hem was zou ik nu zorgen dat ik een betere conditie krijg, zou ik harder gaan werken, sneller worden, een betere balbehandeling krijgen én sterker worden. Anders gaat Veerman straks naar Aston Villa en daar zit hij drie jaar op de bank. Aanleg heeft hij, maar hij moet in alles beter worden."

Ook interessant