Kritiek op uitspraken Van Dijk: "Hoe kun je dat nou zeggen?"

Virgil van Dijk was afgelopen wedstrijd de grote held bij het Nederlands elftal. De verdediger van Liverpool scoorde de beslissende 0-1 tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Griekenland. Toch krijgt de Nederlander niet alleen maar lof. Alan Shearer, topscorer aller tijden in de Premier League, hekelt de uitspraken van Van Dijk tijdens deze interlandperiode.

In aanloop naar de wedstrijd tussen Griekenland en Oranje zei de aanvoerder van het Nederlands elftal dat 'de vele wedstrijden niet ten koste moesten gaan van de gezondheid van de spelers'. Shearer vindt dat maar onzin. "Hoe kun je dat nou zeggen?", vraagt hij zich hardop af in de podcast The Rest is Football.

"Zei hij niet dat er in Engeland te veel wordt gespeeld? Internationaal gezien kan ik er opzich nog wel inkomen. We weten allemaal dat dat komt door de financiële aspecten van het voetbal. Maar dat er hier in Engeland te veel wordt gespeeld? Volgens mij kun je wel merken dat ik het daar niet mee eens ben."

"Natuurlijk moet je het enorme salaris niet in deze discussie mengen, maar kom op zeg. Je hebt grotere teams dan ooit, meer wissels dan ooit, je salaris is hoger dan ooit, je hebt de beste fysio’s en de beste technologie. Alles is tot in de puntjes geregeld tegenwoordig."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers