Zerrouki vol ambitie: "Wil meteen basisspeler zijn bij Feyenoord"

Ramiz Zerrouki is begonnen aan zijn avontuur bij Feyenoord. De van FC Twente overgekomen middenvelder werkte maandag zijn eerste training af. Bij het aansluitende persmoment sprak hij direct zijn ambities uit: zo snel mogelijk basisspeler worden.

"Het begint gelijk. De eerste dingen worden duidelijk. Het was een mooie eerste trainingsdag", blikt Zerrouki terug op zijn eerste gezette stappen op Varkenoord. "Er wordt gelijk een accent gelegd op bepaalde punten in de speelwijze. Die dingen zullen nog veel vaker gaan voorkomen. Dat is allemaal nieuw voor mij, maar dat is alleen maar mooi".

Ondanks de hevige concurrentie van onder andere Mats Wieffer, met wie hij in het verleden samenspeelde bij Jong FC Twente, is Zerrouki ambitieus. "Ik ga eraan werken om meteen als basisspeler te beginnen. Ik kijk er erg naar uit om weer samen met Mats op het veld te staan. Je hebt overal concurrentie. Die zal ik hier ook hebben. Iedereen moet zich laten zien".

De 22-voudig Algerijns international weet (nog) niet of Wieffer en hij concurrenten van elkaar zijn. "Mats en ik hebben verschillende kwaliteiten, maar ook kwaliteiten die op elkaar lijken. Ik denk dat we heel goed samen kunnen spelen, maar dat is uiteindelijk aan de trainer", aldus de kersverse Feyenoorder.

Ook interessant