Oud-trainer voorspelt transferklapper Feyenoord: "Minimaal 30 of 40 miljoen"

Theo ten Caat, oud-voetballer van onder meer FC Twente, Vitesse en FC Groningen, was jeugdtrainer van de Tukkers. Bij de beloften liep toen een jonge Mats Wieffer rond. De middenvelder kwam via Excelsior bij Feyenoord terecht en maakt daar nu een stormachtige ontwikkeling door. "Hoe erg ik het hem ook gun, maar ik had hem liever met Ramiz Zerrouki bij FC Twente gezien."

Ten Caat is vol lof over zijn pupil: "Eigenlijk beheert hij alle facetten van het voetbal. Hij is technisch vaardig, heeft een groot loopvermogen, ziet de ruimtes goed en is snel met zijn balbehandelingen. Daarnaast is het nog een eigenwijs ventje", lacht hij tegenover ESPN.

Pijn in het hart

FC Twente kon de jongeling niet behouden en Wieffer vertrok naar Excelsior, tot ongenoegen van Ten Caat. "Zerrouki en hij waren heer en meester op het middenveld. Ik ben nog altijd een echte Twente-supporter. Daarom doet het mij pijn om Wieffer nu in het shirt van Feyenoord te zien. Hoe erg ik het hem ook gun, maar ik had hem liever met Zerrouki in De Grolsch Veste gezien."

"Hij gaat binnen twee jaar van de beloften van Twente naar de voorselectie van het Nederlands Elftal. Als hij deze lijn kan doortrekken, dan is hij binnen twee à drie jaar bij Feyenoord weg en dan speelt hij op internationaal niveau. Ik denk dat hij heel goed bij Bayern München past", stelt Ten Caat. Op de vraag hoeveel Wieffer de Rotterdammers kan gaan opleveren zet de oud-trainer hoog in. "Mininmaal 30 of 40 miljoen denk ik."

Feyenoord-doelman vertrekt