Driessen benoemt groot verschil tussen Nederlandse topclubs: "Ajax weet hoe je kampioen wordt"

Volgens Valentijn Driessen heeft Ajax iets essentieels in huis, waardoor de Amsterdammers volgens de chef van voetbal van De Telegraaf denkt de grootste kanshebber zijn voor de landstitel: "Ajax heeft veel spelers die weten hoe je kampioen wordt. In tegenstelling tot Feyenoord", aldus Driessen in De Telegraaf.

De verschillen bovenin zijn minimaal bovenin in de Eredivisie, waar Feyenoord vooralsnog aan de leiding gaat met 43 punten met daarachter AZ (41 punten), Ajax (40 punten) en PSV (39 punten). Driessen haalt door de herstart van de competitie een oude theorie uit de kast: 'kampioen worden moet je leren'. De columnist constateert namelijk dat de top-5 van de Eredivisie 'grossiert in puntverlies'. Feyenoord won in 2023 slechts twee van de zes competitieduels en speelde vier keer gelijk: "Weliswaar tegen stevige tegenstanders, maar toch is het een indicatie. Niet toevallig is sinds de herstart van de competitie het landskampioenschap het thema in De Kuip, maar angstvallig proberen betrokkenen dit onderwerp te mijden. Er valt als koploper echter niet aan te ontkomen", stelt Driessen, die PSV ondanks een minimale achterstand van vier punten uitvlakt voor de titel.

Ajax-spelers weten hoe je kampioen wordt

Afgelopen weekend hielden Feyenoord en PSV de bordjes in evenwicht (2-2), terwijl Ajax relatief gemakkelijk won in Leeuwarden (0-5). Driessen zag op social media het geloof in een foute afloop van de titelstrijd bij Feyenoord-fans ontstaan door de resultaten van afgelopen weekend: "Omdat Ajax eenvoudig won en op drie punten van Feyenoord staat en ondanks alle onrust en slechte resultaten alle titelkansen volledig in eigen hand heeft", aldus Driessen, die vervolgens naar eigen zeggen het verschil benoemd tussen beide selecties: "Veel spelers van Ajax hebben ervaren en weten hoe je kampioen van Nederland wordt. In tegenstelling tot de Feyenoorders", concludeert Driessen.