'Argentijnse commentatoren blunderen na hoofdrol Giménez in CL'

Het Champions League-debuut van Santiago Giménez heeft de voetbalwereld wakker gemaakt. In Argentinië vroegen sommigen zich af of de in Buenos Aires geboren spits niet het shirt van Argentinië mag dragen.

Giménez zag zijn eerste levenslicht in Argentinië, maar al snel vertrok hij naar Mexico. bij het Argentijnse FOX Sports vroegen de commentatoren zich daarom af of de spits niet voor hun nationale ploeg mag uitkomen. Maar ze vergaten dat de goalgetter van Feyenoord al 22 interlands achter zijn naam heeft staan in het shirt van Mexico.

Het zorgde voor wat ergernis bij sommige Mexicanen: "Ze noemen Santi alleen 'Argentijns' wanneer het ze uitkomt”, zegt een Mexicaan woedend onder het Fox Sports-bericht.

'CL-killer Giménez'

Ook in Spanje zagen de mensen Giménez schitteren: “De Champions League heeft een nieuwe killer”, luidt de titel van AS over Giménez. “De spits is ongrijpbaar in de afgelopen maanden. Hij scoorde al dertien keer in negen competitiewedstrijden en vierde zijn debuut in de CL met een beslissende dubbelslag.” 

Ook Marca zag een uitstekende Giménez: “Lazio kwam op geen enkel moment in de wedstrijd. De druk van de Rotterdammers was te veel voor de Italianen, die de bal steeds snel verloren. Topscorer Giménez en vleugelaanvaller Calvin Stengs vielen op met hun goede spel.”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers