Tadic over zijn toekomst: "Ik sluit een terugkeer naar Ajax niet uit"

Dusan Tadic heeft in een recent interview aangegeven dat hij na zijn spelerscarrière graag als trainer aan de slag wil gaan, mogelijk bij Ajax. Hij verwijst naar een eerdere langdurige aanbieding van de Amsterdammers voor een rol binnen de club na zijn actieve loopbaan. 

"Ik wil na mijn carrière trainer worden en ik kreeg eerder bij Ajax een langdurige aanbieding," vertelt hij aan Tivibu Spor. Tadic had met Ajax afgesproken dat hij na zijn actieve loopbaan de eerste stappen in het trainersvak in Amsterdam zou zetten. Hij geeft toe dat het zover nooit is gekomen, aangezien hij in de zomer van 2023 transfervrij naar Fenerbahçe vertrok, ondanks een doorlopend contract bij Ajax.

Tadic blijft desondanks zijn band met Ajax koesteren. "Ik ben misschien wel de eerste speler in de geschiedenis van Ajax die dit aanbod kreeg. Ik zou nog twee tot drie jaar blijven voetballen, en daarna zou ik drie jaar als coach in de jeugd of als assistent van het eerste elftal aan de slag gaan", legt hij uit.

Een terugkeer naar de Johan Cruijff Arena sluit de aanvaller van Fenerbahçe niet uit: "Het was een mooie en respectvolle aanbieding. Ik ben ze altijd dankbaar." Tadic vervolgt: "Het is nog steeds een optie om bij één van de clubs die ik heb vertegenwoordigd als trainer te beginnen. Wie weet wat de toekomst brengt." Gluren bij de buren: Tadic zet gigantisch appartement op de markt.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers