Rondje langs de velden: de uitslagen op de vijfde dag van het EK

Alle landen zijn eenmaal in actie gekomen op het EK in Duitsland. 'Slechts' twee groepswedstrijden stonden op het programma op dinsdag 18 juni, maar desondanks was ern voldoende vermaak. Bekijk hier de samenvattingen van de twee ontmoetingen!

Turkije wint van EK-debutant Georgië 

Een duel waarin enkel mooie doelpunten gescoord mochten worden, zo leek het. Mert Müldür opende het bal met een weergaloze poeier, die in de kruising eindigde. Na een afgekeurde goal voor de Turken deed Georges Mikautadze, ietwat uit het niets, ineens iets terug voor Georgië. In de tweede helft denderde Turkije echter door en boekten zij hun grootste zege in een EK-opener.

Portugal in extremis voorbij Tsjechië 

Portugal is er in de absolute slotfase tóch nog in geslaagd om te winnen van Tsjechië. De allereerste poging van de Tsjechen tussen de palen was direct raak en daardoor moesten de Portugezen in de achtervolging. Een knullig eigen doelpunt bracht de spanning terug en na een afgekeurd doelpunt van Diogo Jota was er tóch nog reden voor een feest. Invaller Francesco Conceicao is de gevierde man door de winnende goal in de laatste minuut.

Feyenoord-doelman vertrekt