Spelerspaspoort: Feyenoord-target Jean-Charles Castelleto

Eerder werd bekend dat Feyenoord geïnteresseerd is in de diensten van Jean-Charles Castelletto. Volgens Footmercato heeft de Franse club al een bod ontvangen van de Rotterdammers op de 28-jarige verdediger. Voetbalflitsen deed onderzoek naar de mogelijke nieuwe aanwinst van Feyenoord.

Jean-Charles Victor Castelletto werd op 26 januari 1995 geboren in Clamart, Frankrijk. In zijn jongere jaren werd hij beschreven als groot talent en speelde hij in de onder 16, 17, 18, 19 en 20 van Frankrijk. Via de jeugdopleiding van AJ Auxerre maakte hij in 2013 zijn debuut voor het eerste elftal van de club. Na twee seizoenen verkaste de 1,86 lange centrale verdediger in 2015 naar België, waar hij een contract tekende bij Club Brugge.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De samenwerking verliep stroef. In twee jaar tijd kwam Castelleto tot slechts vier wedstrijden voor de Belgische topclub. In deze periode werd hij nog verhuurd aan Royal Moeskroen en Red Start FC. In 2017 keerde hij terug in Frankrijk, waar hij voor Stade Brest ging spelen. In de tweede competitie van het land. Na drie sterke jaren daar tekende hij in 2020 bij FC Nantes. Hier ontpopte hij zich tot een sterkhouder van het team en speelde hij zich terug in de kijker bij de nationale ploeg van Kameroen. 

International voor Kameroen

Ondanks dat Castelleto voor veel jeugdteams van Frankrijk speelde, besloot hij om voor Kameroen te kiezen. In 2017 maakte hij zijn debuut bij de nationale ploeg van het land. Sinds 2022 is de verdediger een vaste waarde geworden bij Kameroen. Zo was hij met het land nog actief op afgelopen WK. Hierin speelde hij twee van de drie duels negentig minuten en was hij trefzeker in het 3-3 gelijkspel tegen Servië.

Dit moet Castelleto gaan kosten

Feyenoord zou al een bod hebben uitgebracht op Castelleto. Echter is de club niet de enige die interesse heeft in de verdediger, zo zou Besiktas ook een bod hebben gedaan op Castelletto. De verdediger heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij Nantes en de Franse club vraagt dan ook rond de vijf miljoen euro. Zijn huidige marktwaarde bedraagt volgens Transfermarkt zo’n vier miljoen euro.

Ook interessant