'Feyenoord komt in zoektocht naar aanvaller uit bij Nations League-finalist'

Feyenoord is hard aan het werk om de selectie te versterken met een nieuwe linksbuiten. Eerder werden Keito Nakamura en Crysencio Summerville al genoemd en nu meldt 1908.nl dat daar de naam van Luka Ivanusec bijkomt. De Kroaat stond zondagavond met zijn land nog in de finale van de Nations League.

Ivanusec speelde zowel in de halve finale als in de finale 78 minuten mee bij de Kroaten. Tegen Nederland was hij goed voor één assist. De linksbuiten speelt bij Dinamo Zagreb en kan terugkijken op een goed seizoen. In 47 wedstrijden scoorde hij dertien keer voor de Kroatische topclub. Ivanusec speelt ook vaak als aanvallende middenvelder bij Zagreb.

Lastig

De komst van de Kroaat zou nog de nodige haken en ogen hebben. Zo is er veel concurrentie voor Ivanusec. Daarnaast ligt hij nog tot de zomer van 2026 vast in Zagreb en wordt zijn marktwaarde geschat op zo'n twaalf miljoen. Dit is voor Feyenoord waarschijnlijk te duur.

Summerville zou namelijk ook zoiets moeten kosten. Nakamura kost iets minder. De aanvaller uit Japan is zo'n tien miljoen waard. Feyenoord hoopt dat zijn waarde deze zomer nog iets zakt voordat zij zaken gaan doen met LASK Linz. Met alle drie de aanvallers zou al kort contact zijn geweest, maar Feyenoord is voor allen nog niet concreet in de markt.

Feyenoord-doelman vertrekt