Kraay jr. oppert Clasie als Frenkie-vervanger: 'Kan het niveau aan'

Oranje moet het tijdens het EK 2024 doen zonder Frenkie de Jong. Maandagavond maakt de middenvelder bekend niet op tijd te zijn hersteld van zijn enkelblessure. Wie gaat De Jong vervangen? Hans Kraay jr. heeft wel een idee.

Direct na de bekendmaking dat De Jong komende zomer niet met het Nederlands elftal afreist naar Duitsland, wordt er flink gebrainstormd over mogelijke vervangers. Het gekke is, en ik weet niet of ik dat nu al mag zeggen, dat we barstten van de goede middenvelders", meent Kraay bij ESPN. "Wieffer, De Roon, Koopmeiners, Frenkie, Reijnders, Wijnaldum erbij gekomen, Veerman en Schouten. Wat moesten we er allemaal mee en wat moest hij allemaal kiezen? Maar nu zijn er alweer vijf weg", somt de analist op.

Wie zijn er geblesseerd bij het Nederlands elftal?

Het Nederlands elftal kampt met een ware blessuregolf. Naast De Jong zag Ronald Koeman ook al andere middenvelders uitvallen, zo somt Kraay dus op. De bondscoach kan geen beroep doen op Mats Wieffer en Marten de Roon en zag ook nog eens Teun Koopmeiners uitvallen. Laatstgenoemde is een groot vraagteken.

Is Jordy Clasie nog een optie voor Oranje?

"Misschien moeten we denken aan Clasie denken, als het ook met Koopmeiners slecht is", oppert Kraay. "Die kan het niveau aan, maar die heeft eigenlijk al bedankt." In november 2023 maakte de 17-voudig international bekend niet meer uit te gaan komen voor Oranje. Toch staat Clasie er nog altijd goed op en was onder meer zeer geliefd bij Louis van Gaal.

Feyenoord-doelman vertrekt