Slot voerde stevig gesprek met aanwinst: "In twee jaar Feyenoord is dit mij nooit gebeurd"

Marcel van der Kraan weet dat Arne Slot 'not amused' was met de reactie van Ramiz Zerrouki na zijn wissel in het eerste eredivisieduel van dit seizoen. De zomeraankoop liep met een lang gezicht van het veld af toen hij werd opgeofferd nadat Bart Nieuwkoop rood kreeg. Slot heeft hem dit niet in dank afgenomen volgens de chef sport van De Telegraaf.

Slot hekelt houding Zerrouki

Toen Bart Nieuwkoop met rood van het veld werd gestuurd in de eerste wedstrijd van het seizoen, besloot Arne Slot om Zerrouki te wisselen voor Thomas Beelen. De Rotterdammers konden zo met vier verdedigers blijven spelen. De reactie van Zerrouki is bij Slot in het verkeerde keelgat geschoten.

"Het is wel grappig wat er gebeurde. Zerrouki ging eraf in een van de eerste wedstrijden en toonde meteen een soort kwade kop naar Slot. Hij liet duidelijk merken dat hij not amused was", vertelt Van der Kraan. "Na afloop heeft Slot hem meteen een draai om z'n oren gegeven. Hij zei: 'In de afgelopen twee jaar is niet één speler met een kwade kop van het veld gestapt bij mij.'"

Verbondenheid

"Een van de grootste kwaliteiten van Feyenoord was de verbondenheid, de wil om voor elkaar te knokken", weet de journalist. "Nu komt er voor het eerst een speler die het niet accepteerde, nadat hij voor veel geld was gekocht. Dat accepteerde Slot niet en die heeft dus een pittig gesprek met hem gevoerd. Ik heb daardoor nog steeds het idee dat hij daardoor extra lang op de bank heeft gezeten. Zerrouki heeft zichzelf geen dienst bewezen en hij moet weten wat zijn plaats is in de selectie. Slot laat hem merken dat hij keihard moet knokken om ertussen te komen. Als hij dat doet en laat zien dat hij beter is, dan gaat hij ook gewoon spelen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers