Van der Vaart adviseert Ajax op transfermarkt: "Als hij goed in zijn vel zit en speelt, is hij beter dan Bellingham"

Rafael van der Vaart is van mening dat Ajax een poging moet gaan wagen om Ryan Gravenberch weer aan het spelen te krijgen en volgens de analist moeten zij dat doen met een terugkeer naar Amsterdam. De 21-jarige middenvelder staat onder contract bij Bayern München, maar is daar niet tevreden.

Vooral het luttele aantal speelminuten steekt bij Gravenberch en daardoor heeft hij al een aantal keren openlijk aangegeven dat het anders moet lopen bij Der Rekordmeister. Tijdens het EK met Jong Oranje, dat eindige in een teleurstelling voor de jeugdinternationals, liet hij weten dat komend seizoen speelminuten de rode draad moeten zijn in het nieuwe seizoen.

Tegenover het Duitse TZ laat Van der Vaart zich uit over de situatie. "Als hij goed in zijn vel zit en speelt, denk ik dat hij beter is dan Bellingham. Het is normaal dat zo'n jongen tijd nodig heeft", stelt de ex-international. "Zijn eerste jaar bij Bayern was niet gemakkelijk. Het was zijn eerste keer in het buitenland en dan ging het ook nog eens niet goed met het team. Ryan heeft gewoon minuten nodig. Als hij zo weinig blijft spelen, is het beter dat hij volgend jaar weer vertrekt bij Bayern."

Eigen ervaring

Hij wijst naar zijn eigen loopbaan en vindt achteraf dat de keuze van Gravenberch voor Bayern München geen juiste was. "Ik had liever gezien dat hij na Ajax een iets minder grote stap had gemaakt, net zoals ik deed toen ik naar Hamburger SV ging. De druk is daar iets minder. Maar Ryan is een geweldige speler. Als ik het voor het zeggen had bij Bayern, zou ik hem in ieder geval niet zo snel verkopen."

Nu hij in verband wordt gebracht met grootmachten als AC Milan en Liverpool hoopt Van der Vaart op de juiste keuze. "Als ik hem was, zou ik niet weer naar zo'n grote club gaan. Een verhuur lijkt me beter. Ajax zou hem een jaar kunnen terughalen, dat zou goed zijn. Het is gewoon belangrijk dat hij gaat spelen", besluit de analist.

Ook interessant