Dessers over 'droom': "Hoop Feyenoord te treffen in de Champions League"

Cyriel Dessers droomt stiekem van een treffen met Feyenoord in de groepsfase van de UEFA Champions League. De aanvaller stond dinsdagavond tegenover PSV met Rangers FC en was van groot belang voor zijn ploeg en dankt zijn succes ook aan oud-trainer Arne Slot.

"Mijn tweede assist was de mooiste, al kan ik ook genieten van de eerste", aldus de 28-jarige aanvaller van de Schotten. "Het negatief pressen is iets waar mijn oud-trainer, Arne Slot, vaak op heeft gewezen, en ik heb daarin stappen gezet. Als ik zie wat het nu oplevert, hoop ik dat hij ook met een beetje trots naar de wedstrijd heeft gekeken."

Hij geniet de nodige concurrentie in Glasgow, omdat ook Sam Lammers en Danilo naar Ibrox werden gehaald. "Ze zijn allebei goed bezig, dus het verbaasde me wel. Ook de andere jongens kunnen er wat van en dat zijn eveneens goede spelers. Ik denk dat we vijf aanvallers hebben met totaal verschillende profielen, en ik denk dat de trainer daar vooral naar kijkt, want kwaliteit hebben ze allemaal", doelt hij op de gewonnen concurrentiestrijd.

Bij Voetbal International vertelt hij over zijn warme gevoelens richting zijn oude werkgever. "Natuurlijk volg ik Feyenoord nog. Het zou een droom voor mij zijn om eventueel in de Champions League tegen Feyenoord te spelen. Ik wil niet vooruitlopen op de zaken, want we hebben volgende week nog een zware taak in Eindhoven, waar een berg werk te verzetten staat", besluit hij.