Feyenoord beoogt potentiele Wieffer-opvolger: dit is Tanner Tessmann

Feyenoord hoopt Tanner Tessmann op huurbasis naar Rotterdam te halen. De Amerikaanse international vertrekt naar verluidt eerst naar Inter, dat hem vervolgens wil uitlenen aan Feyenoord of een andere gegadigde. Voetbalflitsen zet alle belangrijke informatie over de speler op een rij.

Wie is Tanner Tessmann?

Tanner Tessmann staat op de scoutinglijst van Feyenoord en speelt sinds 2021 in de Serie A.

Waar en wanneer is Tanner Tessmann geboren?

Tanner Tessmann komt uit Birmingham in de Verenigde Staten, waar hij op 24 september 2001 geboren werd. De verdedigende middenvelder begon zijn carrière bij FC Dallas. Hier maakte Tessmann een behoorlijke ontwikkeling door, wat hem een plekje in het nationale elftal van de Verenigde Staten opleverde en een mooie transfer naar Venezia. De 22-jarige controleur maakte het afgelopen seizoen furore in Italië, waar hij sinds medio 2021 speelt.

Waar speelt Tanner Tessmann?

Tanner Tesmann staat sinds de zomer van 2021 onder contract bij Venezia. De controleur geen windeieren en is hij zelfs goed voor tien doelpunten en vijf assists in 99 officiële duels.

Wat zijn de statistieken van Tanner Tessmann?

In het seizoen 2023/24 was Tanner Tessmann goed voor zeven doelpunten en drie assists in 42 officiële wedstrijden.

Hoeveel is Tanner Tessmann waard?

De transferwaarde van Tanner Tessmann wordt sinds juni 2024 op zeven miljoen euro geschat. De hoogste geschatte marktwaarde van de Amerikaan.

Contract Tanner Tessmann

Bij Venezia heeft Tanner Tessmann nog een verbintenis tot medio 2025, maar het lijkt er niet op dat hij die periode zal volmaken. 

Welke clubs hebben interesse in Tanner Tessmann?

Voor Tanner Tessmann lijkt een transfer naar Inter is in de maak. De Italiaanse landskampioen hoopt dat de Amerikaan ervaring kan opdoen bij een andere club tijdens een huurperiode. Feyenoord en Ipswich Town zijn twee van de vele teams die azen op de diensten van Tessmann. Inter heeft volgens Fabrizio Romano een akkoord van acht miljoen bereikt met Venezia.

Wat voor speler kan Tanner Tessmann zijn voor Feyenoord?

De geruchtenmolen bij Feyenoord is in volle gang en er wordt hevig gespeculeerd over uitgaande transfers van Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida De speelstijl van oud-middenvelder Mats Wieffer lijkt het meest op die van Tessmann. De 1,88 meter lange controleur is fysiek sterk en beschikt over indrukwekkende passingcapaciteiten, waarmee hij het tempo kan dicteren. Lees hier meer over andere spelers waarmee Feyenoord gelinkt wordt.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers