Jens Toornstra liet droomtransfer schieten: "Was niet het moment om Feyenoord te verlaten"

Jens Toornstra werd in 2017 kampioen met Feyenoord en kon kort daarna een prachtige transfer maken naar de Serie A. Lazio Roma, de huidige nummer twee van Italië, was namelijk geïnteresseerd, maar de middenvelder vond het niet het juiste moment om Feyenoord te verlaten. 

In gesprek met Helden doet hij zijn verhaal: "Het absolute hoogtepunt was natuurlijk het kampioenschap. Na het kampioensjaar was Lazio Roma geïnteresseerd, maar toen lag ik net in scheiding en vond ik het niet gepast om ook nog eens naar het buitenland te gaan. Ik heb bewust de laatste jaren voor Feyenoord gekozen. Ik wilde in de buurt van mijn dochter blijven en daar sta ik nog steeds achter."

Toch sluit hij een transfer in de toekomst niet uit, al zal hij Feyenoord niet zomaar inruilen: "Je weet nooit wat de toekomst brengt en of er ineens een aanbod komt waar zowel de club als ik lastig 'nee' tegen kunnen zeggen, maar voorlopig zie ik mezelf bij Feyenoord blijven. En ja, als het zo loopt zou ik mijn loopbaan het liefst willen beëindigen bij Feyenoord of één van mijn vorige clubs, bij ADO of FC Utrecht."