Van de Looi blijft verslagen achter: "Ik denk dat je niet meer kan doen"

Erwin van de Looi zag dinsdagavond dat zijn ploeg niet genoeg gevaar kon creëren om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van het Europees Kampioenschap in Georgië. Dit was de laatste klus als bondscoach van Jong Oranje, maar hij neemt zichzelf niets kwalijk na de vroegtijdige uitschakeling.

In gesprek met de NOS laat hij er na het laatste fluitsignaal geen twijfel over bestaan. "Ik denk dat we alles hebben geprobeerd vandaag." In de tweede helft moesten de jeugdinternationals een muur afbreken bij de tegenstander. "We hebben daarna nog extra buitenspelers en meer mensen in de zestien gebracht. Als je kijkt naar hoeveel kansen we kregen in het begin… Wat kan je dan nog meer doen? Ik denk dat je niet meer kan doen", zegt Van de Looi.

Voor het eerst in de historie wonnen de beloften geen enkel duel in de groepsfase en daardoor spreekt men van een mindere lichting, maar daar gaat de bondscoach niet in mee. "Dat is een flauwe opmerking. Georgië heeft geen enkele wedstrijd verloren. Ook niet van Portugal en België. We wisten dat het een sterke ploeg en een sterke poule was. Uiteindelijk denk ik dat als we die goal hadden gemaakt we het onszelf een stuk makkelijker konden maken. Dat was in de wedstrijd tegen België en Portugal niet anders."