Oud-Feyenoorder geniet van kampioenschap Rotterdammers: "Dat is echt geweldig"

Jordy Clasie heeft genoten van de landstitel van Feyenoord. De oud-speler en aanvoerder van de Rotterdammers zag zijn jeugdclub een mooi seizoen spelen. In gesprek met het Algemeen Dagblad is Clasie lovend over het seizoen van de stadionclub.

Clasie looft spel en persoon Kökçü

"Ze hebben daar bijna niet verloren en een fantastisch seizoen gehad. Met Orkun Kökçü ben ik vaak van Haarlem naar Rotterdam gereden. Als je ziet wat een geweldige ontwikkeling hij heeft meegemaakt... en dan heb ik het niet alleen over het sportieve. Ook mentaal. Dat is echt geweldig", aldus Clasie.

Lastig seizoen in Alkmaar

De kleine middenvelder van AZ geeft toe dat de Alkmaarders een lastig seizoen hebben gehad. Clasie is kritisch op de 'ups en downs'. "Willen we echt doorgroeien hier bij AZ dan moeten we echt stabieler worden. Dat is iets dat we moeten meenemen naar volgend seizoen. Je hebt in een seizoen altijd moeilijke momenten, die moet je zo goed mogelijk doorkomen. Nu heerst er het gevoel dat er toch iets meer in had gezeten."

Clasie is op zijn gemak in Alkmaar en heeft al meerdere wedstrijden laten zien dat hij beslissend kan zijn. De spelverdeler is tevreden over de club, maar is hongerig naar eremetaal. "Het elftal speelt ook precies op de manier waarop ik het liefste speel. Met durf en lef en backs die eroverheen gaan. De jeugdspelers die hier doorbreken krijgen al van jongs af aan mee hoe ze moeten voetballen en dat merk je aan alles. Maar ik had ook zo graag iets tastbaars willen halen. En dat blijft dan toch het meeste hangen aan zo’n einde van het seizoen. Dan denk je niet aan al het moois of bijvoorbeeld zo’n individuele prijs als dit, maar aan de prijzen die je bent misgelopen."