'Feyenoord ziet in kelder Eredivisie vervanger voor Trauner'

Feyenoord moet het naar verluidt twee à drie maanden stellen zonder reserve-aanvoerder Gernot Trauner. De Oostenrijks international raakte vorige maand geblesseerd aan zijn meniscus. Trainer Arne Slot heeft de wens om zijn achterhoede te versterken deze winterse transferperiode. Volgens Voetbal international hebben de Rotterdammers geïnformeerd in Drenthe bij FC Emmen naar de diensten van Miguel Araujo. 

Trauner was de eerste seizoenshelft in het hart van de Rotterdamse defensie van onschatbare waarde en intern kan zijn rol recht centraal achterin ingevuld worden door onder anderen Geertruida, Rasmussen en Wieffer. Echter zijn deze drie spelers beter geschikt voor andere posities. Volgens VI heeft Feyenoord bij FC Emmen navraag gedaan over de mogelijk komst van Miguel Araujo. Het is echter onduidelijk hoe concreet de interesse van de Rotterdammers is. Feyenoord was in de zomer nog geïnteresseerd in Neraysho Kasanwirjo (FC Groningen) en Mees Hilgers (FC Twente). De laatsgenoemde was destijds te duur voor de Rotterdam, maar beschikt over een afgelopen contract. FC Twente heeft echter een eenzijdige optie om het contract van de talentvolle verdediger te verlengen.

Wie is Miguel Araujo?

Miguel Araujo werd op 24 oktober 1994 geboren in de hoofdstad van Peru. De centrumverdediger startte zijn carrière in zijn geboorteland, waar hij tussen 2011 en 2013 voor Cobresol en Sport Huancayo speelde. Hij maakte in de zomer van 2013 de transfer naar Rode Ster Belgrado voor 200,000 euro. Na één seizoen in Europa keerde hij echter weer terug naar Peru en tekende hij transfervrij bij Alianza Lima. Tijdens het seizoen 2018/19 werd hij één seizoen verhuurd aan het Argentijnse CA Talleres. Araujo's contract bij Alianza Lima werd niet verlengd en de verdediger was daardoor twee maanden clubloos. In oktober 2019 pikte FC Emmen hem op. Araujo degradeerde in 2021 met FC Emmen, maar stelde een seizoen later in de Keuken Kampioen divisie promotie weer veilig. Dit seizoen kwam de 25-voudige international van Peru dertien competitieduels in actie voor FC Emmen. Araujo heeft nog een contract tot medio 2024 in Drenthe en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een marktwaarde van 750,000 euro.