Concurrentie voor Chelsea: 'Volgende Premier League-club toont interesse in Álvarez'

Edson Álvarez staat op de radar van West Ham United, zo meldt de Engelse journalist Graeme Bailey. De middenvelder van Ajax wordt gezien als mogelijke opvolger van Declan Rice.

De 39-voudig international van Engeland wordt in verband gebracht met een overstap naar Chelsea en dus is West Ham United de zoektocht naar een vervanger gestart. Daarbij zijn The Hammers uitgekomen bij Álvarez. Trainer David Moyes zou erg te spreken zijn over de Mexicaan. Volgens Bailey gaat het om een zomertransfer, aangezien Rice dan pas wil vertrekken.

Chelsea toonde afgelopen zomer concrete interesse in Álvarez, die niet onwelwillend tegenover een transfer naar Stamford Bridge stond. Ajax liet hem echter niet gaan vanwege het late bod. Een paar maanden later staat de balafpakker nog altijd in de belangstelling van The Blues, zo bracht Ben Jacobs van CBS Sports onlangs naar buiten.

In de zomer van 2019 maakte Álvarez voor vijftien miljoen euro de overstap van Club América naar Ajax. Sindsdien speelde hij 122 officiële wedstrijden voor Ajax en werd hij twee keer landskampioen.