Van den Boomen rekent staken Klassieker selectie aan: "De stand was treurig"

Branco van den Boomen wil de schuld van het staken van de Klassieker niet alleen in de schoenen van de supporters schuiven, want de middenvelder is van mening dat de Ajax-selectie ook iets te verwijten valt. Dat laat hij weten in gesprek met ESPN.

Na drie wedstrijden op de bank begonnen te zijn, koos trainer Maurice Steijn weer voor de zomeraanwinst in de wedstrijd tegen aartsrivaal Feyenoord. Van den Boomen vertelt over zijn ervaring van de ongeregeldheden tijdens het duel. "Je bent toch gefocust op die wedstrijd. Je bent bezig met wat er op het veld gebeurt. Wat daaromheen gebeurt kun je ook niet controleren, dus het is een lastige situatie. De stand was al treurig en dat je het niet af kunt maken is vooral voor het publiek vervelend", begint de Nederlander.

 Hij vindt het niet eerlijk dat alleen de supporters worden aangekeken op de misstanden. "Je gaat met elkaar praten, je probeert oplossingen te zoeken om die wedstrijd te kantelen. Toen het definitief gestaakt was, was iedereen wel stil en in mineur. We balen ook omdat wij medeverantwoordelijk zijn voor de situatie. Als wij beter zouden presteren, dan zou het niet gebeuren. Daardoor voel je je verantwoordelijk, en dat doet wel pijn."

Woensdagmiddag om 14:00 wordt de Klassieker vanaf de 55e minuut hervat met een 0-3 voorsprong voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid. De doelpuntenmakers van Feyenoord waren Santiago Giménez (2X) en Igor Paixao.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax-Feyenoord’

Steijn heeft weinig tijd; dit is het loodzware programma van Ajax

Beelden: Arne Slot en Rijnmond-commentatoren gaan na 0-4 los in lege Johan Cruijff ArenA

VIDEO GOAL: Ajax 0-4 Feyenoord (hattrick Santiago Giménez)

Opvallend bericht: RvC-lid Pier Eringa treedt vlak voor #ajafey af

F-Side laat zich ondanks 'dreigement' niet zien bij restant #ajafey: "Zeker nablijven op school?"

VIDEO: Aankomst Feyenoord bij Johan Cruijff ArenA voor restant #AJAFEY

Omgeving Johan Cruijff ArenA voor restant #ajafey veiligheidsrisicogebied

Ajax ziet geblesseerde middenvelder afhaken voor restant #ajafey

'Ajax voorkomt nieuwe competitievervalsing-rel richting restant Klassieker'

Hier kijk je de rest van De Klassieker en dit moet je weten