'Duitse club wil fans gratis toegang geven tot stadion'

Fortuna Düsseldorf is met een erg bijzonder plan gekomen. De Duitse voetbalclub gaat een pilot starten, genaamd 'Fortuna voor iedereen', waardoor fans geen kaartje meer hoeven te betalen om het stadion in te komen. Deze kosten zouden dan worden gedekt door sponsoren.

Volgens BILD is de kans groot dat het niet bij de pilot, die geldt voor de eerste drie thuiswedstrijden, blijft. Het Duitse medium meldt dat dit doorgezet wordt als de eerste drie duels goed verlopen. De inkomsten van tickets van de club uit Düsseldorf liggen tussen de zeven tot acht miljoen euro. Deze zouden dan gedekt gaan worden door sponsoren. Zo zou de club al verschillende grote bedrijven hebben gestrikt voor een periode van vijf jaar om zo doorgang te geven aan het plan.

Meer merchandise

Het stadion van de club, de Merkur Spiel-Arena, biedt plaats voor 54.600 supporters. Dit seizoen zijn gemiddeld 29.378 plaatsen bezet. Fortuna hoopt dat het schrappen van de ticketkosten zal leiden tot gemiddeld meer fans. Daarnaast is de hoop er dat men eerder spullen uit de fanshop koopt, omdat de kosten voor kaartjes wegvalt. Seizoenkaarthouders behouden hun plek en ook uitsupporters zouden gratis het stadion mogen betreden.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers