Hollandse glorie: "Supporters zetten nieuwe KNVB-regel in als wapen om duel te saboteren"

De topper tussen PSV en Ajax resulteerde met duidelijke cijfers in een overwinning voor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Feyenoord wint opnieuw en kan zich klaar gaan maken voor de kampioenswedstrijd, maar ook in de 30e speelronde waren er weer de nodige ongeregeldheden.

FC Volendam won met 2-0 in eigen huis van SC Cambuur, sc Heerenveen gaat in de extra tijd van de tweede helft onderuit tegen FC Emmen, Vitesse en Excelsior houden elkaar in evenwicht en FC Groningen en NEC moeten al na een kwartier de wedstrijd stoppen door een glas bier richting de grensrechter. Op zondagmiddag troffen FC Twente en Sparta elkaar in De Grolsch Veste, dat dual eindigde in een spectaculaire 3-3. PSV ging voor de vierde keer op rij aan de haal met Ajax en won met 3-0, Fortuna Sittard verliest met 2-0 bij Go Ahead Eagles, Feyenoord gaat redelijk eenvoudig voorbij FC Utrecht en AZ maakt geen fout tegen RKC, 3-0. Dinsdagmiddag sloten FC Groningen en NEC de speelronde af en daarin bleek dat het boek voor FC Groningen nagenoeg gesloten lijkt, mits er zich een wonder gaat afspelen.

In de nieuwe aflevering gaat het over de Europese prestaties van AZ en Feyenoord, promotie van PEC Zwolle, het staken van Eredivisie-duels, de regelgeving van de KNVB, topscorer Sydney van Hooijdonk en de topclubs worden ook besproken. 

Hollandse glorie

Ook interessant