Val van roze wolk: 'UEFA wil Juventus verbannen van Europese toernooien'

Het leek de laatste weken juist weer beter te gaan. Juventus behaalde de halve finale van de Europa League en kreeg de vijftien eerder ingenomen punten in de Serie A weer terug. Hierdoor klommen zij in één keer naar de derde plek in de Italiaanse competitie. Na dit weekend is het echter weer helemaal omgeslagen.

'De Oude Dame' leek op weg naar een overwinning op koploper Napoli, maar niks bleek minder waar. Het doelpunt van Angel Di Maria werd afgekeurd en in de laatste minuut ging de ploeg uit Napels er met de overwinning vandoor (0-1). Toch overheerste positiviteit bij Juventus, dat zal nu weer anders zijn.

Fair Play-afspraken

De UEFA bereidt namelijk een verbanning van de Italiaanse club in Europese competities voor, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De Europese voetbalbond zou namelijk een onderzoek gestart zijn naar de financiële huishouding van Juventus en op basis daarvan een schorsing voorbereiden. In september 2022 zouden de club en de bond afspraken met elkaar gemaakt hebben, maar daar wordt niet aan voldaan. Dit geldt als overtreding op de Fair Play-afspraken. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers