'Meest gehate arbiter in Nederland moet stoppen'

Als je als Nederlander terugdenkt aan het afgelopen WK, dan denk je ook aan Antonio Mateu Lahoz. De Spaanse arbiter floot de wedstrijd tussen Oranje en Argentinië. Daarin liet hij geen onuitwisbare indruk achter. Nu lijkt hij (gedwongen) te gaan stoppen als scheidsrechter.

Meerdere Spaanse media melden dat de scheidsrechtersbaas, Medina Cantalejo, aan Lahoz te kennen heeft gegeven dat het na dit seizoen afgelopen is voor de arbiter. Daarnaast zou ook Carlos Del Cerro Grande deze mededeling hebben ontvangen. Dit zou zijn vanwege de leeftijd van de twee leidsmannen. Lahoz is 46 jaar oud en zijn collega is één jaartje ouder. Allebei de arbiters zouden wel als VAR verder mogen gaan.

WK Qatar

Lahoz floot in Spanje meer dan 280 duels op in La Liga, het hoogste niveau van Spanje. Hij was op drie verschillende WK's scheidsrechter. Voor Nederlanders springt dan vooral zijn laatste duel op het mondiale podium in het oog. De wedstrijd tussen Oranje en Argentinië was een felle en Lahoz had dit totaal niet in de hand. Dat kwam zijn populariteit in ons land niet ten goede. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers