Zaakwaarnemer Simons geniet: "De vraag is wat wij gaan doen"

Xavi Simons speelt dit seizoen de pannen van het dak bij PSV. De jongeling kwam afgelopen zomer over van Paris Saint-Germain en is sindsdien dé smaakmaker van de Eindhovenaren. De Fransen hebben wel een clausule in het contract van Simons staan waardoor hij makkelijker terug kan komen in Parijs. De zaakwaarnemer van de speler is blij met de gewonnen uitgangspositie.

"Hij was op een punt gekomen dat hij veel moest spelen en PSV bood hem die kans. Tegelijkertijd wilde ik een situatie creëren waarin Xavi óók profiteert als hij de verwachtingen enorm zou overtreffen", stelt Rafaele Pimenta in het NRC. "Nu is de vraag niet wat PSV gaat doen, maar wat wij gaan doen. Wel in samenspraak met de club. Dat is een geweldige positie voor Xavi."

Transfer

Pimenta zelf kan ook profiteren van een transfer van Simons, maar daar is het haar niet om te doen: "Het gaat niet om mij, het gaat om Xavi en wat goed is voor hem." Door het overnemen van de tweede plaats, ligt PSV nu op 'poleposition' om de voorronde van de Champions League te halen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat Simons eerder bij PSV blijft.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers