Ajax heeft opvolger van Álvarez al in huis: "Talentenbron is nog lang niet opgedroogd"

Edson Álvarez werd de recente maanden gelinkt aan diverse clubs en volgens Henk Spaan hoeft Ajax niet ver te zoeken, mocht de Mexicaan vertrekken. De columnist schrijft in zijn column voor Het Parool dat hij zeer te spreken was over Ajax-middenvelder Kian Fitz-Jim en ziet in het talentvolle jeugdproduct van de Amsterdammers de ideale opvolger voor Álvarez, die ontbrak tijdens de bekerwedstrijd tegen FC den Bosch (0-2, winst).

Ajax trad gehavend aan tegen FC den Bosch. Mede door een heersende griepgolf ontbraken diverse basiskrachten in het elftal van Schreuder, waaronder Álvarez. Fitz-Jim kreeg om die reden de kans in de basis en kan rekenen op lovende woorden van Henk Spaan: "Wie nam daar de bal aan op kousenvoeten? Wie had alles gezien voordat hij de pass ging geven? Wie verving Álvarez alsof hij al jarenlang die plek bezette? Wie heroverde ballen en passte met precisie? Dat was een jongen van negentien jaar die Kian Fitz-Jim heet", aldus de columnist, die daarmee concludeerde dat de talentenbron van Ajax 'nog lang niet is opgedroogd'.

Wie is Kian Fitz-Jim?

Fitz-Jim begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van SC Buitenveldert, waarna hij in 2013 de overstap maakte naar de jeugd van AFC. Twee jaar later werd hij opgepikt door AZ, waar hij 3,5 seizoen in de jeugdopleiding speelde. In januari 2019 keerde hij terug in Amsterdam, nadat Ajax ruim 50.000 euro had betaald voor de middenvelder. De negentienjarige middenvelder maakte in december 2020 zijn debuut voor Jong Ajax en ruim twee jaar later heeft Fitz-Jim zijn debuut in Ajax 1 mogen maken. De middenvelder mocht invallen tegen NEC (1-1) en stond in de basis tegen FC den Bosch (0-2, winst). 

Bekijk hier diverse hoogtepunten van Kian Fitz-Jim: