Transfernieuws bij Ajax: Oude bekende keert terug, 'Franse interesse in Akpom'

Het is ondanks de winterstop enorm druk rondom Ajax. Waar eerder al bekend werd dat FC Metz Georges Mikautadze op huurbasis wilde overnemen, is inmiddels bekend dat Danny Blind terugkeert als commissaris en het Franse LOSC Lille wil naar verluidt ook winkelen in Amsterdam.

Volgens journalist Santi Aouana en Foot Meracto is de nummer vijf van de Ligue 1 namelijk geïnteresseerd in Chuba Akpom. De Engelsman werd afgelopen zomer voor om en nabij de twaalf miljoen euro naar de Johan Cruijff ArenA gehaald door Sven Mislintat, maar kan alweer verkassen naar een nieuwe werkgever. Door de blessure van Jonathan David, de eerste keuze in de voorhoede, willen de Fransen een extra optie in huis halen.

Die nieuwe aanvallende impuls zou Chuba Akpom moeten zijn. De 28-jarige Engelsman is echter één van de lichtpuntjes onder aanvoering van interim John van 't Schip, terwijl hij bij Maurice Steijn nauwelijks speelminuten kreeg. Inmiddels staat de teller op negen treffers voor Ajax, maar zij zouden hem op huurbasis kwijt kunnen raken aan LOSC Lille. Het is vooralsnog onbekend hoe de Amsterdammers in de kwestie zitten en of zij bereid zijn mee te werken aan een tussentijdse overstap.