Rondje langs de velden: de uitslagen op de derde dag van het EK

Wout Weghorst en Christian Eriksen waren enkele hoofdrolspelers van dag drie op het EK in Duitsland! Nederland versloeg Polen dankzij hun supersub en bij Denemarken nam Eriksen de openingstreffer voor zich. Een bijzonder moment.

Nederland dankt Wout Weghorst tegen Polen

Het leek er lang op dat Nederland met een flinke smet aan het EK zou gaan starten. De Oranje-leeuwen kwamen in Hamburg al na een kwartier op achterstand. Na een treffer van Adam Buksa moest Nederland dus aan de bak. Gelukkig trok Cody Gakpo nog voor rust de stand gelijk. Zeven minuten voor tijd was daar Wout Weghorst als reddende engel en zo won Oranje alsnog!

Prachtig moment voor Eriksen tegen Slovenië

Exact 1100 dagen na zijn hartstilstand op het EK in 2021, is Christian Eriksen weer trefzeker voor Denemarken op een hoofdtoernooi. Tegen Slovenië neemt de middenvelder de openingstreffer op zich. Toch lukte het de Denen niet om de overwinning over de streep te trekken. Dertien minuten voor tijd bracht Eirk Janza de stand op 1-1 en zo pakte Slovenië een punt in Groep C.

Engeland maakt géén fout bij EK-start tegen Servië

The Three Lions hebben hun favorietenrol voor een mogelijke EK-zege in de eerste groepswedstrijd tegen Servië in ieder geval niet weggegooid. Na dertien minuten spelen was het Jude Bellingham met een rake kopbal en de openingstreffer van het duel op aangeven van Bukayo Saka. In de tweede helft werden de Serviërs wel gevaarlijker, maar grote mogelijkheden bleven uit. De Engelsen hielden stand en sleepten daardoor een 0-1 overwinning over de streep.