Blessure Neymar zorgt voor vreugde: "Ik kan hem niet meer verdragen"

Het seizoen van Neymar zit erop, zo werd maandag duidelijk. Sinds zijn transfer van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain wordt de Braziliaanse superster geteisterd door blessures. Ook nu is het weer raak. Hierdoor mist hij de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. Toch is niet iedereen hier rouwig om.

In de thuiswedstrijd tegen de Duitsers deed Neymar de hele wedstrijd mee. Door een doelpunt van Kingsley Coman heeft 'der Rekordmeister' zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor de wedstrijd in de eigen Allianz Arena. Woensdagavond staat dit duel op het programma.

L'Equipe kwam als veelzeggende kop met: 'Blessure zonder eind.' De Franse krant berekende dat Neymar sinds zijn komst voor 222 miljoen euro(!) al zo'n 43 procent van de wedstrijden van PSG heeft gemist. Christophe Dugarry, oud-Frans international en wereldkampioen van 1998, ziet dit niet gelijk als een nadeel. "Ik ben blij voor PSG dat Neymar geblesseerd is. Het team is veel beter in balans met vijf verdedigers en Kylian Mbappe en Lionel Messi voorin. Ik kan Neymar niet meer verdragen, ik kan het niet meer aan. Zijn dribbels en zijn houding, ik word moe van hem."

Gemis

Toch moet Duggary bekennen dat het lastig wordt voor de Franse grootmacht om het gemis van de Braziliaan op te vangen. "Achter Neymar zitten maar weinig spelers. Hugo Ekitike heeft aangetoond dat hij nog niet het gewenste niveau heeft en de andere aanvallers zijn ook middelmatig", eindigt de oud-spits van FC Barcelona, AC Milan en Olympique Marseille zijn relaas.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers