'Voormalig Eredivisie-spits staat voor overstap naar Premier League'

Voormalig NEC-spits Taiwo Awoniyi staat op het punt om een transfer te maken naar Nottingham Forest. De Engelse promovendus wil zich graag versterken met de aanvaller en is bereid om het eigen transferrecord te verbreken. De Nigeriaan speelde in seizoen 2016/17 in De Goffert.

Forest wist in het beslissende duel met 1-0 te winnen van Huddersfield Town en verzekert zich daardoor van een Premier League-plek. Voor het eerst sinds 1999 speelt de club weer op het hoogste niveau en dat levert ook de nodige miljoenen op. Deze kapitaalinjectie willen zij gaan gebruiken om Awoniyi over te nemen van Union Berlin.

De 24-jarige Nigeriaan werd in 2015 door Liverpool gekocht, waarna hij zeven keer werd verhuurd, waaronder aan NEC. In seizoen 2016/17 kwam de centrumspits naar Nijmegen en scoorde hij drie doelpunten in 22 officiële duels. Het werd echter geen succes in Liverpool, want hij vertrok al zonder ook maar één minuut te spelen in de hoofdmacht van The Reds.

In 2020 streek de Nigeriaan neer in Berlijn. Liverpool verhuurde de aanvaller aan Union Berlin en dat liep uit op een groot succes. Een jaar later vertrok Awoniyi voor ruim zes miljoen euro definitief naar Duitsland. Ook in het afgelopen seizoen maakte de spits indruk en vond hij twintig keer het net in 43 officiële duels. Daardoor lonkt een transfer naar één van de beste competities van de wereld. 

De selectie van Union Berlin begon maandag aan het nieuwe seizoen met enkele fysieke tests, maar de Nigeriaan ontbrak. Volgens The Telegraph is Awoniyi de eerste aanwinst van Forest. De Engelse promovendus zou een bedrag van twintig miljoen euro neer willen tellen voor de aanvaller en daarmee het eigen transferrecord verbreken.