Koeman legt keuzes in opstelling uit: 'Geen twijfels bij de opstelling'

Ronald Koeman legde vlak voor de wedstrijd aan de NOS uit waarom hij voor de elf namen tegen Polen gekozen heeft. De bondscoach gaf aan niet getwijfeld te hebben over zijn basiself.

Onervaren middenveld

Nederland speelt met Joey Veerman en Jerdy Schouten op het middenveld tegen Polen. Beide middenvelders hebben nog niet veel interlands op hun naam staan. Koeman heeft hier het volgende over te zeggen: "Als je zes middenvelders mist door blessures, is het logisch dat je uitkomt bij spelers met weinig interlands achter hun naam. Het is een koppeltje dat elkaar goed kent, dat is wel een meerwaarde."

Jeremie Frimpong en Lutsharel Geertruida moeten vanaf de bank gaan toekijken hoe Nederland het opneemt tegen Polen. Ondanks de goede oefeninterlands die de twee hebben gespeeld, heeft Koeman toch voor Xavi Simons en Denzel Dumfries gekozen. Koeman vertelt dat hij met zijn staf had besloten in een 4-3-3 te gaan spelen en dat deze spelers daar volgens hem het beste in passen.

'Starters en finishers'

Koeman vertelt ook dat de kans groot is dat Geertruida en Frimpong alsnog in actie komen vandaag: "Natuurlijk kan dat. Zij hebben dat bewezen. Je hebt starters en finishers nodig."

Bekijk hier de opstelling van Oranje

Feyenoord-doelman vertrekt