Feyenoord-revelatie kan naar Bundesliga: 'Subtopper wil jeugdtalent ophalen'

Quilindschy Hartman staat volgens 1908 nog steeds op een lijstje van Bayer Leverkusen. Hartman was een van de revelaties in de kampioensploeg van Feyenoord en dat is niet onopgemerkt gebleven bij buitenlandse clubs. 

Winters vertrek onbespreekbaar

Afgelopen winterstop meldde Bayer Leverkusen zich bij Feyenoord voor Hartman. De Duitse ploeg, waar Xabi Alonso aan het roer staat, hoopte het jeugdproduct van de Rotterdammers toen al los te weken. Een vertrek was voor Feyenoord echter onbespreekbaar. Nu blijkt dat de jeugdinternational van Nederland nog steeds nadrukkelijk in de belangstelling staat van Bayer Leverkusen.

Volgens 1908 wilde algemeen directeur Dennis te Kloese in januari niets weten van een vertrek van Hartman. De Feyenoord-directeur wilde zijn 'beste en eerste linksback' niet laten gaan. Ook trainer Arne Slot wilde zijn groeibriljant niet kwijt.

Nederlandse leegloop

Leverkusen neemt in ieder geval afscheid van Daley Sinkgraven. De voormalig speler van Ajax mag transfervrij vertrekken, terwijl ook Mitchel Bakker verkocht mag worden. Bakker was dit seizoen geregeld basisspeler, maar Atalanta Bergamo wil de Nederlander graag aan zich binden. Daarmee is de linksback-positie onderbezet en is Leverkusen dus op zoek naar linksbenige verdedigers.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers