'Sterkhouder Feyenoord op shortlist Newcastle United'

Dávid Hancko geniet interesse van Newcastle United. Volgens Foot Mercato staat de centrumverdediger van Feyenoord op de shortlist van 'The Magpies'.

In de zoektocht naar een linksbenige versterking voor in de achterhoede is Newcastle United uitgekomen bij Hancko, die nog tot de zomer van 2026 vastligt in De Kuip. Daardoor zal de nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen diep in de buidel moeten tasten.

Hancko heeft een geweldig seizoen achter de rug. De Slowaakse international maakte in augustus vorig jaar de overstap van Sparta Praag naar Feyenoord en miste sindsdien geen enkele wedstrijd in de Eredivisie. Telkens begon hij in de basis.

De interesse van Newcastle United in een speler van Feyenoord is niet opvallend te noemen. Het doorgaans betrouwbare 1908 schrijft dat de clubs sinds dit jaar een samenwerking hebben, al is daar nog niets officieel over gecommuniceerd. "Dat de warme banden er zijn, werd met het tijdelijk aanstellen van Yankuba Minteh duidelijk: hij wordt het komende seizoen uitgeleend aan de Rotterdammers, zonder dat de scouting er aan te pas kwam", aldus 1908.

Feyenoord-doelman vertrekt