Feyenoord naar tussenronde van UEFA Europa League; wie kunnen zij treffen?

Feyenoord moet door de uitschakeling in de groepsfase van de UEFA Champions League genoegen nemen met deelname aan de UEFA Europa League in 2024. Dit zijn de mogelijke opponenten voor de ploeg van Arne Slot 

Al met al is de uitschakeling in het miljardenbal een grote teleurstelling bij de club uit Rotterdam-Zuid. Na zes wedstrijden bleken het Italiaanse SS Lazio en het Spaanse Atletico Madrid niet per definitie sterker dan Feyenoord, maar zij haalden wél meer punten. Een overwinning in De Kuip op SS Lazio en Celtic en het uitblijven van resultaten in wedstrijden op vreemde bodem bleek onvoldoende voor overwintering op het hoogste niveau.

Mogelijke tegenstanders Feyenoord

Feyenoord dient zich middels een tussenronde definitief te mengen in de strijd om de Europa League-winst. Het Legioen vreest voor een nieuwe editie van AS Roma-Feyenoord, maar er zijn nog zeven andere kandidaten.

Duitsland: SC Freiburg
Frankrijk: Olympique Marseille, Toulouse FC, Stade Rennes
Tsjechië: Sparta Praag
Portugal: Sporting Portugal 
Italië: AS Roma
Azerbeidzjan: FK Qarabag

Een rechtstreeks treffen met een Franse opponent, waar met drie mogelijke tegenstanders een grote kant op is, zou ook een confrontatie beteken met betrekking tot de welbekende Europese coëfficiënten. De Fransen zijn de Nederlanders namelijk gepasseerd op de ranglijst. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers