Clubicoon geeft advies aan Feyenoord-captain: "Alles gedaan om Champions League te halen, dat wil ik meemaken"

Willem van Hanegem heeft in zijn podcast voor het Algemeen Dagblad vooruitgeblikt op het kampioensduel van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles. Hij neemt een voorschot op de huldiging, maar geeft ook een advies aan captain Orkun Kökçü en dat is om nog één jaar in Rotterdam-Zuid te blijven.

In de podcast, waar Wessel Penning gesprekspartner is van De Kromme, wordt besproken waar Feyenoord dit seizoen het verschil in heeft gemaakt. "Het cruciale was dat Feyenoord de hele tijd het gevoel had dat ze de titel konden winnen. Ze speelden wel mindere wedstrijden, maar hadden de hele tijd het gevoel dat ze de wedstrijden zouden winnen", aldus de heren. 

Van Hanegem richt zijn pijlen op Kökçü en zag de aanvoerder steeds belangrijker worden voor de stadionclub. "Die was in het begin ook niet zo goed. In het begin zat ik te kijken van weet jij wel dat je veel beter kan spelen...’’ Dit seizoen groeide hij uit tot een steunpilaar van de ploeg van trainer Arne Slot en zijn er een aantal clubs geïnteresseerd, maar het clubicoon van Feyenoord heeft een advies voor de Turkse middenvelder. "Als ik hem was zou ik denken, luister, dit is mijn club, ik heb er alles aan gedaan om ze de Champions League in te spelen, dat wil ik toch ook wel meemaken", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers