Mulder verwacht transfer van PSV-duo, ondanks tegenspreken van gerucht

Youri Mulder heeft na het oefenduel tegen Valencia, dat werd gewonnen met 2-1 voor eigen publiek, genoeg gezien van twee sterkhouders. De analist van Ziggo Sport verwacht niet dat zij blijven, omdat de twee heren het niveau naar zijn zeggen ontstegen zijn.

Het betreft Jerdy Schouten en Joey Veerman. De twee heren keerden na hun vakanties weer terug bij de PSV-selectie, nadat zij namens Oranje ook nog actief waren op het Europees kampioenschap. Na afloop verschenen de heren voor de camera's van de zender en vroeg Noa Vahle naar de toekomstplannen van de heren. Ismael Saibari scoorde tweemaal tegen de Spanjaarden en daardoor kent de Eindhovense formatie een goede generale richting het duel tegen Feyenoord.

Mulder gelooft niets van uitspraken Joey Veerman en heeft vertrouwen in Jerdy Schouten

Allereerst kwam Veerman aan het woord, die één helft mee mocht spelen van Peter Bosz. Als hem gevraagd wordt naar interesse uit het buitenland reageert hij resoluut dat er niets speelt op dit moment, maar daar gelooft Mulder niet in. "Er speelt altijd wel wat. Deze vraag kun je net zo goed niet stellen, want er is geen enkele speler die zegt: 'Ja, gisteren ben ik nog gebeld door AC Milan'. Er komt zelden een eerlijk antwoord", aldus Mulder.

De voormalig profvoetballer twijfelt sowieso aan de beste bestemming voor de international. "Hij is wel toe aan een stap hogerop. Maar PSV in de Champions League is ook een hoog niveau. PSV is een ploeg van hoog niveau. Dat is natuurlijk wel van invloed." Hij denkt dat zijn collega Schouten hoger op de lijstjes pronkt. "De allerhoogste top zegt nu misschien: we gaan niet achter Veerman aan. Ik denk dat Schouten bij die topclubs hoger in de pikorde staat dan Veerman. Zo'n EK is wel bepalend of je het allerhoogste niveau aankan. Dat heeft Schouten meer bewezen dan Veerman", aldus Mulder. De Brabanders hebben al wél een plan bedacht om de defensieve blessuregolf op te vangen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers