Braziliaanse president steunt opmerkelijk plan voor Seleção

President Luiz Inácio Lula da Silva (Lula) heeft zijn steun uitgesproken voor het idee om alleen spelers uit de Brasileirao te selecteren voor het Braziliaanse nationale elftal. Erg opmerkelijk, gezien enkele sterren van de Seleção in Europa spelen.

Tijdens een recent radio-interview, na de 2-1 overwinning van Brazilië op Chili in de WK-kwalificaties, stelde Lula dat er 'geen sterspelers' zijn die buiten Brazilië spelen en dat de kwaliteit van de binnenlandse spelers even hoog is. Lula verwees naar de doelpunten van Botafogo-spelers Luiz Henrique en Igor Jesus in de wedstrijd tegen Chili als bewijs van het talent dat in de Braziliaanse competitie beschikbaar is.

Lula stelde voor om spelers die in het buitenland spelen, zoals Vinícius, Júnior, Rodrygo, Éder Militão, Endrick en Raphinha, niet te selecteren. Volgens Lula zijn er momenteel geen spelers van het kaliber van historische grootheden als Garrincha of Romário in buitenlandse competities. Hij benadrukte dat er in Brazilië voldoende goede spelers zijn die een kans verdienen in het nationale elftal.

Oud-Braziliaans international twijfelt over transfer Memphis Depay

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers