Oud-Braziliaans international twijfelt over transfer Memphis Depay

Het is er al dagen het gesprek van de dag. De komst van Memphis Depay naar Brazilië. Een tijd zat de aanvaller zonder club, maar nu is de overstap naar Corinthians zeker. Oud-voetballer Luís Fabiano twijfelt nog of hij de overstap van Memphis slim vindt. 

Maandagavond kwam Memphis Depay aan op het vliegveld van São Paulo. Hij werd onthaald door tientallen fans van Corinthians. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Luís Fabiano over de transfer van Memphis Depay naar Corinthians

De 43-jarige Braziliaan, die op het WK 2010 nog tegen Oranje speelde, verwacht dat de Nederlander het moeilijk gaat krijgen. "Hij heeft al lange tijd niet gespeeld", aldus Fabiano tegenover ESPN. "Ik denk dat er vele moeilijkheden zijn in Brazilië. De snelheid van het Braziliaanse voetbal is niet in het voordeel van Depay. Dingen zijn hier sowieso anders. Met het reizen, het tempo, het klimaat, het aantal wedstrijden, de velden...", ratelt hij door. 

Wanneer de oud-PSV'er zijn debuut gaat maken is afwachten. De club probeert hem op tijd in te schrijven voor de beker. Donderdagnacht (Nederlandse tijd) neemt het team het op tegen Juventude. In de nacht van zaterdag op zondag neemt Corinthians het op tegen koploper Botafogo. Dan is de aanvaller er sowieso bij. 

Hoeveel gaat Memphis Depay verdienen bij Corinthians?

Depay wordt in één klap de best betaalde voetballer van Brazilië. Naar verluidt ligt zijn maandsalaris op zo'n 500 duizend euro. Met bonussen, tekengeld en dergelijke kan de aanvaller 13 miljoen euro verdienen in twee jaar tijd. 

Bekijk hier welke Nederlanders eerder de stap naar Brazilië maakten

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers