Memphis Depay maakt move naar Brazilië: deze Nederlander ging hem voor

Transferexpert Fabrizio Romano geeft zijn welbekende ‘Here we go’ voor de transfer van Memphis Depay. De voormalig PSV-speler gaat zijn geluk beproeven bij Corinthians in de Campeonato Brasileiro Serie A, oftewel de Braziliaanse Serie A. Welke Nederlander ging hem voor en speelde ook in het land van veel voetbaliconen?

Hoe zit de transfer van Memphis Depay in elkaar?

Memphis Depay moest zich op zondag medisch laten keuren. Dit heeft hij doorstaan, wat betekent dat niets hem ervan weerhoudt om te tekenen voor Corinthians. De Nederlandse vedette zal dan tekenen voor een contract dat loopt tot 2026. Volgens Romano had Memphis al voor meerdere dagen een persoonlijk akkoord met de Braziliaanse club. Atlético Madrid heeft het contract van Depay niet verlengd en liet hem transfervrij gaan. AS Roma, FC Porto, OGC Nice, Rayo Vallecano, Flamengo en een anonieme Premier League-ploeg toonden ook belangstelling in de Nederlander.

Welke Nederlanders speelden in de Braziliaanse competitie?

In Brazilië treedt Depay in de voetsporen van Clarence Seedorf. De wereldberoemde Nederlander sloot zijn carrière in 2014 af bij Botafogo. Seedorf verruilde AC Milan in 2012 als een van de succesvolste spelers in het voetbal voor Botafogo in de Braziliaanse competitie. In 72 wedstrijden maakte hij 23 doelpunten voor de Braziliaanse club. Als Depay bij Corinthians tekent, zal hij samenspelen met een bekend gezicht voor de Eredivisiekenners. André Ramalho (ex-PSV) is ook transfervrij vertrokken naar de Braziliaanse competitie.

Afwezigheid Nederlands elftal

Bondscoach Ronald Koeman had Depay niet opgeroepen voor de interlandperiode in begin september, omdat de aanvaller nog geen club had. Wellicht heeft de spits nu meer uitzicht op speeltijd in Oranje, dat een aardig programma voor de boeg heeft in de Nations League.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers