Done Deal: Memphis Depay is officieel speler van Corinthians

Na maanden van speculatie en gesprekken met verschillende clubs heeft Memphis Depay een nieuwe club gevonden. De aanvaller, die transfervrij vertrok bij Atlético Madrid, heeft een contract getekend bij het Braziliaanse Corinthians.

Memphis zal zich tot eind 2026 aan de club verbinden en moet de ploeg helpen uit de degradatiezone van de Braziliaanse Série A te komen. De aanvaller was sinds zijn vertrek bij Atlético Madrid op zoek naar een nieuwe uitdaging. In Europa werd hij in verband gebracht met clubs zoals AS Roma, FC Porto, OGC Nice, en een anonieme Premier League-ploeg, maar het kwam niet tot een akkoord.

Uiteindelijk koos Memphis voor Corinthians, een club die momenteel tegen degradatie vecht maar een rijke historie kent met zeven landstitels en twee wereldbekers.

Memphis in de voetsporen van Seedorf

Voor Memphis is dit zijn eerste avontuur buiten Europa. Eerder speelde hij voor PSV, Manchester United, Olympique Lyon, FC Barcelona en Atlético Madrid. Met deze overstap treedt hij in de voetsporen van Clarence Seedorf, die in 2012 ook voor een Braziliaanse club koos en bij Botafogo zijn carrière afsloot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers