Zo verliepen de vorige vijf Klassiekers onder leiding van Danny Makkelie!

De KNVB heeft Danny Makkelie aangesteld om De Klassieker in goede banen te leiden. Voor de arbiter wordt het de zesde keer dat hij deze topper fluit. Hoe verliepen de vorige vijf edities met Makkelie als scheidsrechter?

Wat gelijk opvalt is de balans tussen Feyenoord en Ajax bij duels die gefloten werden door Makkelie. Van de vijf eerdere wedstrijden die onder zijn leiding stonden won Feyenoord maar één keer en ging Ajax viermaal ervandoor met de drie punten. De Rotterdammers scoorden in die edities negen keer terwijl de landskampioen dat dertien keer deed.

Opvallende cijfers

Verder gaf Makkelie verdeeld over die duels in totaal 17 kaarten. Hiervan waren er drie rood. Antony, Edson Alvarez en Tyrell Malacia werden tijdens De Klassieker van het veld gestuurd door de arbiter. Opvallend is dat twee wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax met Makkelie als scheidsrechter zonder kaarten eindigden. Tweemaal wees de 40-jarige leidsman naar de stip. Beide keren mocht er een Feyenoorder achter de bal gaan staan en tweemaal werd er niet gescoord. Mocht Feyenoord zondag dus een penalty krijgen, is dat niet direct een zekerheidje.

Makkelie is dit seizoen nog niet onbetwist. Zo was hij laatst mikpunt van kritiek tijdens het Champions League-duel tussen Chelsea en Borussia Dortmund. Valentijn Driessen liet ook weten wat hij vindt van de prestaties van de arbiter.